Buitenreclame

Deskundige begeleiding bij aanbesteden van buitenreclame voor overheden

Onze kennis van aanbesteden en reclame-exploitatieovereenkomsten in combinatie met onze directe binding met techniek, beheer en ontwikkeling van de openbare ruimte maakt dat wij voor u een goede partner zijn in het uitwerken en aanbesteden van buitenreclame-exploitatie.

 

De exploitatie van buitenreclame door reclamebedrijven biedt voor de overheid aantrekkelijke opties in relatie tot het beheer van de openbare ruimte, besparingen en opbrengsten in plaats van kosten en eventuele mogelijkheden voor het verhogen van de kwaliteit in de openbare ruimte. Vormen van effectieve buitenreclame kunnen zijn.

 

 • Reclame op- en in abri’s
 • Lichtmastreclame
 • Billboardreclame
 • A0-reclame
 • Stadsplattegronden
 • Reclame op rotondes

 

Wij merken regelmatig op dat reclame-exploitatie niet altijd vast geoormerkt is aan een afdeling, functie of persoon. Het eigenaarschap van reclame in de openbare ruimte valt daardoor nog wel eens tussen wal en schip en dat zorgt dan voor gemiste financiële en kwalitatieve mogelijkheden en kansen voor overheden. Plein B helpt en begeleidt overheden bij de verlenging, totstandkoming en het beheer van exploitatieovereenkomsten met de reclamebedrijven die middels een (concessie) aanbesteding, partner zijn geworden. Wij zorgen samen praktisch voor een degelijk uitgewerkte overeenkomst, dragen bij / of begeleiden de aanbesteding om te komen tot een samenwerking met een reclamepartij / exploitant en kunnen tijdens de exploitatiefase de exploitatieovereenkomst monitoren en beheren. Dit zorgt voor continuïteit van reclame-inkomsten en zijn afspraken daaromheen goed geregeld en gewaarborgd.

 

Wij ondersteunen en begeleiden op onderstaande onderdelen maar schuwen zeker geen maatwerk als het gaat over specifieke wensen en behoeften.

 • Brainstorm reclamemogelijkheden en opties binnen de (openbare) ruimte
 • Scannen van uw huidige reclamecontract inclusief contractadvies en optimalisatie
 • Adviseren bij mogelijke verlengingen van reclamecontracten
 • Opstellen reclamecontracten en daarmee afstemming met eventueel reclamebeleid
 • Opstellen aanbestedingsleidraden en benodigde aanbestedingsstukken
 • Aanbestedingsadvies en het fysiek begeleiden van aanbestedingen
 • Betrokkenheid bij lopende reclamecontracten (contractmanagement in samenwerking met opdrachtgever)

 

Wij bundelen regelmatig kennis met kundige en fijne partners die ofwel een relatie hebben met de techniek en de openbare ruimte, beschikken over juridische en planologische kennis dan wel kennis hebben van de reclamesector of beiden. Wij maken ons sterk voor duurzame oplossingen, ethische en esthetische waarden en een optimale mix van opbrengsten en innovatieve en verantwoorde methoden. Dit dragen wij, in samenspraak met onze opdrachtgevers, onder andere uit in de eisen aan de reclamepartij, de reclameovereenkomsten en de aanbestedingstrajecten. Wij kijken hierbij onder andere naar inkoopdoelen, reclamebeleid en de topics en waarden binnen de overheid.

 

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak. Bellen of mailen kan via onderstaande gegevens. Een verzoek via onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Plein B bv

Samen werken aan infra & bouw

Industrieweg 9C
5262 GJ Vught
Telefoon: 06-21260703
Email: info@pleinb.nl

Kamer van Koophandel Eindhoven, nummer: 83735755
BTW identificatienummer: NL862972231801